De Praktijk

Praktijk Jessy Dierenarts

Wij zijn een huiselijke praktijk en volledig ingerichte kliniek met state of the art apparatuur waardoor wij zelf behandelingen zeer precies kunnen uitvoeren.

Bij Jessy Dierenarts streven we naar hoogwaardige eerlijke vriendelijke diergeneeskunde, waarin het dier en het baasje centraal staan.

Uw dier wordt altijd volledig onderzocht alvorens een behandeling in te stellen. Duidelijke communicatie met de eigenaar is één van de speerpunten.

Het gehele pand is rolstoel toegankelijk.

Afspraken maken, verplaatsen of afzeggen

Er wordt gewerkt op afspraak, waardoor lange wachttijden worden voorkomen en het dier niet onnodig stress ervaart door het lange wachten. Ook kunnen we op deze manier ruimer tijd inplannen voor een afspraak, indien dit noodzakelijk of gewenst is.

U kunt uw afspraak telefonisch afzeggen of verplaatsen, dit dient u echter minimaal 24 uur van tevoren te doen. Mocht u niet verschenen zijn op de afspraak, dan zijn wij genoodzaakt €27,50 in rekening te brengen.

Huisvisite enkel bij uitzonderlijke (spoed)gevallen.

Doorverwijzing naar specialisten behoort tot de mogelijkheden.

De Balie

De balie is het thuishonk van de paraveterinair, hier komen alle telefoontjes binnen en wordt het eerste gesprek gevoerd. 

Tevens is de balie ook de apotheek, hier liggen alle mogelijk denkbare medicijnen opgeslagen om uw huisdier beter te ondersteunen. 

Wachtruimte

Jessy dierenarts staat voor rust ruimte en openheid. Wij hebben daarom gekozen voor een huiselijke huisstijl in combinatie met de moderne diergeneeskunde.

Als u de kliniek binnen komt zult u gelijk ervaren dat de wachtkamer/ ontvangstruimte huiselijk is ingericht. U kunt rustig plaats nemen in de loungebank of aan de tafel tot u door de dierenarts naar binnen wordt geroepen.  

Spreekkamer 1

Dit is de hoofdruimte van de praktijk, hier wordt uw huisdieren nagekeken door de dierenarts. Wij hebben bewust voor een grote open ruimte gekozen met een mooie open glazen pui. We merken dat dieren zich minder opgesloten voelen en dat vaak de aandacht naar buiten gericht wordt, Zo ervaren ze minder stress.

Mocht het nodig zijn kan de ruimte ook worden afgeschermd voor buiten zodat u volledig samen met uw dier kan zijn.

In spreekkamer 1 is ook een bureau waar u kunt plaats nemen als u wat slechter ter been bent of de situatie met de arts wil bespreken.

Spreekkamer 2

Deze ruimte is multi-inzetbaar. In deze ruimten gebeuren dan ook meerdere dingen zoals:

De dierenarts/ paraveterinair kan dieren onderzoeken net als in spreekkamer 1. Deze ruimte is meer gesloten en er is geen bureau aanwezig.

In deze ruimte worden ook de dieren voorbereid en ingeleid voor operaties, denk hierbij aan het scheren en wassen van het te opereren veld.

Tevens is dit ook de ruimte waar de gebitsbehandelingen plaats vinden. Wij beschikken over een complete tandheelkundige unit zoals u die kent van de tandarts.

Röntgen ruimte

De kliniek beschik over een ultramoderne Röntgen ruimte, waar digitale röntgenfoto’s worden gemaakt. De röntgenfoto’s kunnen worden gebruikt om meer informatie te krijgen over onder andere hart, long botstructuren maar ook vreemde voorwerpen in de buik die ze hebben opgegeten.

Met röntgenfoto’s kunnen we ook een inschatting maken over hoe veel puppy’s of kitten ’s er in de buik aanwezig kunnen zijn.

Laboratorium

In ons laboratorium voeren we onderzoek uit naar uw huisdieren, zoals bloedanalyse, microscopie en onderzoek van de urine en ontlasting.

Operatiekamer

De kliniek is ook uitgerust met een hypermoderne operatiekamer. Wij beschikken over een gasnarcose en zuurstof generator waarmee wij de narcose stabiel kunnen houden en uw dier dieper in slaap kunnen brengen.

In de operatiekamer is ook een compleet monitorings apparaat waar wij het dier aan koppelen en zo alle belangrijke vitale functies denk aan hartslag zuurstofgehalte lichaamstemperatuur en ademhaling op kunnen monitoren. Zo wordt de anesthesist die bij de operatie aanwezig is gelijk geattendeerd als een van de vitale functies stijgt of daalt zodat er gelijk op ingespeeld kan worden. Zo garanderen wij de optimale omstandigheden om het dier veilig te kunnen opereren.

Recovery/intensive care ruimte

Soms moet uw dier even blijven voor observatie of rustig uitslapen na een operatie, dit gebeurt in onze recovery ruimte. De ruimte is voorzien van royale opname hokken waar uw dier in alle rust kan herstellen en zich vrij in kan bewegen.

De ruimte is ook voorzien van een klimaatbeheersingssysteem en camera’s en zodat ieder dier 24/7 bekeken kan worden zelfs op afstand. Wij beschikken ook over een speciale zuurstofkooi waar wij 100% schone zuurstof in kunnen blazen mocht het dier benauwd zijn.

Wilt u kennis maken met onze praktijk?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!